Ervaringen 

Wat klanten over mij zeggen

‘Beter mijn grenzen bewaken’

Toen ik contact met Roberto opnam had ik spanningsklachten, was ik moe en had ik weinig energie. 
Samen met Roberto heb ik geleerd mijzelf centraal te stellen en niet meer alles alleen te willen doen. Ik heb leren accepteren waar mijn grenzen liggen, deze grenzen te bewaken en ik heb geleerd hulp te vragen aan mijn omgeving.
Sinds ik samenwerk met Roberto zit ik veel lekkerder in mijn vel en geniet ik weer meer van mijn leven en mijn werk.

Saskia Kremer

Boekhoudster, Almere

‘Veel nieuwe inzichten en handvatten’

Ik beveel Roberto als coach van harte aan. In het verleden heb ik elders ook een coaching traject gevolgd, maar Roberto heeft mij veel nieuwe inzichten kunnen geven op de gevolgen van mijn basisgedrag en -gewoonten. Door zijn hartelijkheid, scherpzinnigheid en deskundigheid heeft hij mij enorm hierin weten te inspireren. Hij is een echte dieptecoach. Door de coachgesprekken met Roberto heb ik meer handvatten gekregen om zelf verder aan de slag te gaan met mijn persoonlijke en professionele doelstellingen op het gebied van mijn sales loopbaan en met name op het gebied van assertiviteit. 

Marcel Tan

Rotterdam

‘Als persoon ben ik sterker omdat ik beter voor mijzelf heb leren kiezen’

Toen ik contact opnam met Roberto had ik al een tijd klachten van stress. Een half jaar hiervoor merkte ik dat ik overspannen was en had ik al een aantal stappen ondernomen.

Ik dacht dat vooral rust zou gaan helpen, maar niets was minder waar. Ondanks dat mijn hele situatie om mij heen veranderd was, bleef de stress aanhouden.

Mijn manager spoorde mij aan om coaching te gaan volgen, omdat ik vaak stress kreeg omdat ik mijn werk niet op tijd af kreeg en dat ik niet voor mezelf durfde op te komen, ook kreeg ik stress van sociale gelegenheden. Ik vond het belangrijk om te beginnen aan coaching, omdat ik niet meer continu gestresst wilde zijn en weer wilde genieten van het leven. Ik wist dat ik niet zo langer door kan gaan en dat een burn-out dan en gevolg zou kunnen zijn. Dit wilde ik voorkomen. Ik merkte hoe verder ik in het traject kwam hoe relaxter ik werd, ik meer ging doen wat ik wilde doen en meer voor mezelf durfde op te komen. Ik merkte dat ik eindelijk weer mezelf begon te worden.

Op mijn werk merken ze dat ik minder stress heb en dat ik echt geniet van het werk wat ik aan het doen ben. Ze merken dat ik heel veel geleerd en steviger in mijn schoenen sta. De coaching heeft mij zoveel gebracht. Ik geniet weer van het leven en voel mij sinds jaren weer mezelf. Ik ben zo blij dat ik het traject met Roberto gestart ben, ik heb hier geen enkel moment spijt van gehad.

Maxime

Almere

‘Op de rem leren trappen’

Op het moment dat ik bij Roberto startte in het coaching traject had ik flinke stressklachten. Ik wilde absoluut niet instorten en ging met mezelf aan de slag.

Ik heb geleerd in het traject met Roberto dat ik regelmatig op de rem moet trappen en milder naar mezelf en anderen moet zijn om mijn doelen wel te halen.

Door de inzichten in de gesprekken met Roberto ben ik mij bewuster van de gevolgen van ondermijnende gedachten en overtuigingen.

I. Boendermaker

Almere

‘Het beste uit mij kwam naar boven’

In tweestrijd zat ik tussen het kiezen van een nieuwe uitdaging in 2016 of blijven bij mijn huidige functie.
Roberto heeft mij als coach super begeleid. Roberto neemt zijn vak zeer serieus en is gedreven om mensen te helpen, maar ook uit te dagen. Hij zal je helpen jezelf te hervinden en veel zelf reflectie te doen. Wie ben je, wat wil je, hoe zie je je zelf over een aantal jaar. 
Ik vind het geweldig hoe hij je aan het nadenken kan zetten over jezelf, zodanig dat je eigen antwoorden vind en groeit. 

 

Cathleen v.d. Lee-Haarloo

Rotterdam

‘Betrokken, integer en scherp’

Tijdens mijn burnout heb ik begeleiding van verschillende specialisten gehad. Niet naar tevredenheid. Roberto heb ik leren kennen als een echte diepte coach. Betrokken, bewust, integer en hij gaat tot de kern. Ik beveel Roberto van harte aan.

 

Luz Adrianita Jaramillo

Eigenares LAJ Get Personal Training

‘Roberto weet een veilige omgeving te creëeren waardoor ik me kwetsbaar durf op te stellen’

Roberto weet mensen op hun gemak te laten voelen.  Door zijn rustgevende energie ontstaat er ruimte om inzichten te krijgen en van daaruit na te denken welke acties ik in mijn werk kon nemen.

J. Vonhof

Consultant, IenPM

‘Razendsnel Blijvend Herstel’

Kennismaking
Tijdens de eerste wandeling maak je mij al bewust van dat ik alleen nog maar vooruitkijk. Ik kijk alleen in de verte, maak mij druk om alles wat wellicht gaat komen. Op dat moment slaap ik nog maar 2 uur per nacht.

Wat kan jij mij bieden
Je bent heel helder in wat je voor mij kan doen en dat voor alles Rust nu belangrijk is. Jouw aanpak is altijd buiten zijn. Het bos, de frisse lucht, het lopen werken waanzinnig goed. Wat ik niet kwijt ben, is mijn instinct voor de juiste mensen op mijn pad. We gaan aan de slag.

Aanpak
Jouw aanpak is gestructureerd. Elke sessie heeft een thema dat ik naar behoefte invul. Dat gaat overigens vanzelf. Als excellente coach weet jij naar boven het halen wat er bij mij speelt. Jij moedigt mij aan om weer te gaan schrijven. Iedere dag dankbaar te zijn voor de dingen die er zijn. Dat doe ik in het Vertellis-journal. Om via mijn telefoon te werken met geleide meditaties. Ook dat pak ik op.

Succesfactor
We werken samen aan mijn herstel. Ik pak mijn rust en werk wekelijks aan de opdrachten die jij mij mailt. Opdrachten waarin ik mijzelf weer terugvind. Jij bent ook buiten de sessie bereikbaar. Moedigt mij aan te appen als ik heel even terugval. Ik merk dat jouw aanpak werkt en de vicieuze cirkel is doorbroken. Jij zegt wel eens alle gedrevenheid, die je hebt gestopt in je zoons, je bedrijf, een nieuw leven vormgeven, gebruik je nu voor jezelf. Dat klopt en dat werkt. Meer dan dat ik word weer mijzelf.

Razendsnel herstel
De gemiddelde burn-out duurt 8 maanden. Ik heb na 3 maanden de opgaande spiraal weer te pakken. Jij werkt ook nauw samen met de orthomoleculair therapeute, Laura Rebel en de bedrijfsarts. Ik geloof in dreamteams om mij heen te zetten. Samen kom je zo veel verder. Naast jullie heb ik een fantastisch netwerk van vrienden en familie om mij heen. Elke dag dankbaar voor hun steun.

Check-up
Inmiddels ben ik weer hersteld. Geniet met volle teugen van alles wat er op mijn pad is gekomen. Mijn burnout kwam door omstandigheden maar zeker ook door mijn karakter. Gedrevenheid is mijn kwaliteit en mijn valkuil. Als single-mama heb ik behoefte om te sparren

Gisèle Rebel

Ondernemer Social Media Trainer, Huizen

‘Roberto’s  workshop stress- en burnout preventie is een waardevolle investering voor ieder team.’

Voor ons was het een plezierige en leerzame opfrisser voor de meer ervaren professionals, gezond voor de samenwerking in ons team en gaf het onmisbare eye openers voor de young professionals.

Roberto is rustig, open, gebruikt humor, creëert een veilige setting en geeft ruimte. Inzichten worden niet door hem opgelegd, maar mogen groeien. Hij geeft diverse opdrachten die snel tot inzichten leiden, voor jezelf, maar ook over elkaar.

Anne-Marieke Visser

Manager Touchée, Utrecht

‘Een absolute aanrader om je team aan te bieden’

Onlangs heeft Roberto bij ons een workshop gegeven over hoe men veerkrachtig kan blijven bij verandering.

Dit heeft hij op een zeer enthousiaste en interactieve manier gedaan.

Roberto heeft een open houding, is rustig, scherp en kan middels goede voorbeelden een ieder voorzien van nieuwe inzichten of handvaten om veerkrachtig te blijven.

Een absolute aanrader om je team aan te bieden.

Sultan Kara - Celik

Manager Particulieren & Private banking, Zaandam

‘Kiezen voor Rust en Gezondheid’

Met rust en acceptatie heeft Roberto ons door de workshop geleid.

Ik voelde de ruimte om te mogen leren en opnieuw met mijn grenzen herkennen, erkennen aan te slag te gaan.

Zo goed om weer eens stil te staan en te worden bevraagd om te kiezen voor mijn rust en gezondheid.

Want dat is wat het stellen van grenzen mij oplevert!

Marjolein Roelofs Heyrmans

Coach Effectief Leidinggeven en Trainingsacteur, Utrecht

 ‘Verhelderend en Inspirerend’

Ik heb de workshop “glashelder je grenzen stellen” als verhelderend en inspirerend ervaren. Roberto begeleid vanuit rust en deskundigheid door de juiste vragen te stellen. Ik ben na deze workshop nog bewuster dat alleen ikzelf verantwoordelijk ben voor het bepalen en stellen van mijn eigen grenzen en mijn gevoel hierin is leidend. Dank voor deze leerzame ochtend Roberto!

Carolien B.

Coach, Nieuwleusen

Ik sta steviger in mijn schoenen’

Voordat ik mijn eerste coaching sessie bij Roberto had was ik min of meer in een ontkenningsfase. Ergens wist ik wel dat het vijf voor twaalf was wat betreft burn-outklachten, maar ik vond dat ik het wel zelf kon oplossen. Gelukkig dachten mijn vrouw en Roberto daar anders over en heb ik uiteindelijk toch besloten om het coaching traject in te gaan.

Mijn klachten bestonden uit: weinig energie, lusteloos, in het algemeen weinig plezier meer hebben, gevoel van stress en onzekerheid in mijn werk. Hierdoor kwam ik in een negatieve spiraal terecht waardoor mijn klachten eigenlijk steeds erger werden.

Tijdens het traject heb ik geleerd om mijzelf meer op nummer een te zetten, te stoppen met malen, gebeurtenissen in perspectief te plaatsen en dat ik fouten mag maken. Ik heb niet langer enkel het einddoel in zicht maar heb ook geleerd om open te staan voor de weg ernaartoe en al het moois niet langer te missen.

De mensen in mijn omgeving geven ook aan dat ik veel meer open ben en sterker in mijn schoenen sta.

Roberto kwam steeds met passende voorbeelden, goede beeldspraak en handvatten die ik kon toepassen bij verschillende situaties. Vooral de beeldspraak had op mij een erg positief effect omdat het toen meer ging leven en bleef hangen. Ik heb de coach sessies met Roberto als erg fijn ervaren en ben heel erg blij dat ik deze stap heb gezet om mijzelf te helpen. Dank Roberto!

Allard S.

Freelance Financial Specialist, Amsterdam

‘Ik raad Roberto van harte aan aan als coach, trainer en begeleider bij alles rondom stress, overbelasting, keuzes, burnout.’

Na een  teamtraining gevolgd te hebben en een traject waarin Roberto mij begeleidde als leidinggevende van een medewerker met burn-out, heeft hij mij zelf ook begeleid in een periode van overbelast-zijn.

Zijn rustige werkwijze helpt mij de antwoorden te vinden die ik in mezelf heb. Zijn positieve confrontatie helpt me aan inzichten over mezelf, zonder daarin alsnog in strengheid naar mezelf te vervallen.

Verder vind ik de vorm van coaching fijn: wandelend in de buitenlucht en werkend met wat er om je heen is. Soms systemisch, soms mindful. Inspirerend, rustgevend, vertrouwenwekkend.

Ik raad Roberto van harte aan aan als coach, trainer en begeleider bij alles rondom stress, overbelasting, keuzes, burnout.

Anne-Marieke Visser

Manager Touchée, Utrecht

‘Bedankt voor de hulp hierbij en voor de rust die dat opleverde.’

Ik was benieuwd naar de workshop ‘Leer glashelder je grenzen stellen’, ook om voor mijn eigen cliënten te kunnen gebruiken.

Uiteindelijk heeft de training mijzelf goed geholpen om zelf een grens te stellen naar een cliënt die mij niet in staat stelde om hem/haar vooruit te helpen. Ik nam het besluit mijzelf niet meer verantwoordelijk te maken voor het gedrag en de keuzes van mijn cliënt ondanks dat daar mogelijk ook een beperking aan ten grondslag ligt.

Deze heldere keuze maakte dat ik de klant direct een e-mail stuurde en vriendelijk, maar duidelijk, een deadline stelde, waarin de cliënt zelf de keuze kon maken om mij al dan niet in staat te stellen om hem/haar te ondersteunen. De uitkomst daarvan heb ik nog niet, maar ik ga daarna ofwel op een constructieve manier verder met de cliënt, ofwel ik beëindig het traject.

Roberto, bedankt voor de hulp hierbij en voor de rust die dat opleverde.

Willem Tijs

Loopbaan coach en Burn-out coach, Nijmegen

‘Minder stress door verhelderen levens missie en doelen’

Eind 2017 ervaarde ik stress. Het probleem was dat ik niet meer wist wat mijn ‘doel en missie’ in het leven waren. 

Aan de hand van oefeningen kreeg ik inzicht in hoe ik mijn doel en missie terug kon vinden.

Stressklachten verminderden. Ik ben blij met het resultaat. Mijn doel en missie zijn duidelijk en ik heb de drive om hier werk van te maken. Ik heb handvaten om mijn dit te concretiseren.

Ik kan anderen aanbevelen om bij dergelijke problemen Conciencia Coaching in te schakelen. Er wordt gewerkt aan de behoefte die nodig is bij jou als persoon. Problemen worden klein gemaakt en zodat het doel verhelderd wordt.

R. de Koning

Delft

‘Vanaf dag 1 ontzettend betrokken’

Een super fijne coach die met alle rust en geduld bereid is om jou te helpen een leuker leven te kunnen leiden. Vanaf dag 1 was hij erg betrokken bij mijn verhaal en had ik echt het gevoel dat hij luisterde een meedacht.
Aan het einde van het traject ben ik een rustiger persoon, ik heb een hoop kleine veranderingen doorgevoerd in mijn leven en kan nou veel beter genieten van de dingen die ik doe.
Een dikke aanrader als je er even helemaal doorheen zit.

Nick Hoppenbrouwer

Dronten

‘Ik zie uit mezelf veel beter wat er echt speelt’

Als Product Owner zat ik in een situatie waarbij ik probeerde om altijd aan de vragen en deadlines vanuit allerlei kanten te voldoen. Hierdoor leefde ik van deadline naar deadline waarbij ik eerst steeds nog net alle deadlines haalde, maar waarbij op gegeven moment er deadlines overschreden werden. Ik voelde me hiervoor zo verantwoordelijk dat ik hier erg veel last van kreeg in mijn hoofd. Uiteindelijk had ik het gevoel dat als ik nog een paar weken zo door zou gaan ik tegen een burn-out aan zou lopen.

Na eerdere (bijna)burn-out ervaringen besefte ik dat er nu toch echt wat moest gebeuren. Samen met HR zijn we op zoek gegaan naar een coach met ervaring in de zakelijke dienstverlening en zijn zo bij Roberto uitgekomen.

Gedurende een aantal sessies heeft Roberto me aspect voor aspect laten voelen waar ik mezelf was kwijtgeraakt en hoe ik over die aspecten weer zelf de regie kon terugpakken. Dit begon met het terugkrijgen van rust in mijn hoofd, via besef wat er om me heen gebeurde en wat mijn rol daarin was naar een goed beeld wat ik zelf belangrijk vond, waar mijn kernwaarden liggen. Ook naar de toekomst toe.

Vooral voor collega’s waren de veranderingen duidelijk merkbaar en moesten ze toch wel wennen aan mijn veranderde reactie op vragen en opdrachten. Waar ik daarvoor altijd meeging in werkzaamheden en deadlines ‘in het belang van bedrijf en relatie’ ging ik nu vaker beredeneerd vragen om achtergronden, motivaties etc. Dit zorgde in het begin regelmatig voor irritatie, maar met hulp van Roberto kon ik daar nu veel beter mee omgaan. Nu zorgt het vooral voor duidelijkheid en rust, ook voor de rest van de organisatie waar uiteindelijk de executie van al die ideeën ligt.

Door de aanpak van Roberto bleven die inzichten ook hangen waardoor ik nu ook uit mezelf zie wat er speelt en daarop reageer. Hierbij werk ik in het dagelijks leven niet vanuit ‘aangeleerd gedrag’ en ‘ezelsbruggetjes’ maar puur vanuit mijn eigen gevoel, niet meer redenerend wat anderen van me willen/verwachten. Hierdoor is er een beter evenwicht ontstaan tussen hetgeen ik voor collega’s, klanten en relaties kan betekenen en wat ze van me verwachten.’

Rene R.

Product Owner Projectmanagement, Lelystad

‘Ware eye-openers en praktisch inzetbaar’

Ik had last van veel stress en de balans tussen werk en privé was weg en ik had forse lichamelijke klachten. Ik ben op zoek gegaan naar een stresscoach in Almere en kwam op de website van Roberto.

In het traject ‘vielen de kwartjes’ niet naar beneden, ze donderden naar beneden. En ik kon het geleerde meteen praktisch inzetten. Nu ervaar ik meer innerlijke rust heb een betere gezondheid en sta met meer energie in het leven.

Zorgtherapeute

J.Hijstech

Zorgtherapeute, Almere

‘Zoveel meer rust’

Er was bij mij net burn-out geconstateerd toen ben ik met Roberto gaan praten.

Ik heb het gehele burn-outproces met hem doorlopen. Roberto stelt op een geïnteresseerde en rustige manier vragen en blijft vragen totdat jezelf inzicht krijgt in je eigen gevoelens, gedrag en gedachten. Ik heb nog nooit zoveel over mijzelf geleerd als in het afgelopen jaar! Op dit moment durf ik o.a. mijn grenzen zowel op sociaal als op professioneel vlak veel beter aan te geven. Dat geeft mij zoveel rust. mede dankzij Roberto.

N. Brouw

Almere

‘Ik werk met plezier en ben veel meer ontspannen’

Toen ik me vorig jaar meldde bij Roberto met de vraag of hij iets voor me kon doen, zat ik tegen een burn-out aan. Mijn hoofd draaide overuren, ’s nachts sliep ik zeer slecht en met vijf dagen werken in het onderwijs, brak me dat behoorlijk op. Mijn werkdagen kenden geen begin en geen eind. Zodra ik na een paar uur slaap mijn ogen opende stond ik meteen weer aan. Alles was belangrijk, alles had haast, alles stond in het teken van mijn werk. Ik voelde me enorm gestrest en het was wel duidelijk: er moest iets veranderen.

Ik ging vervolgens ‘aan de wandel’ met Roberto. Gelukkig voelde het meteen veilig. Het wandelen zorgde ervoor dat het praten gemakkelijker ging. We hebben ons eerst gefocust op het slapen. Ik kreeg allerlei handreikingen en tips die ik in de praktijk bracht. Bij de eerste wandeling, dacht ik: Het zal wel Roberto, klinkt goed, maar hoe dan? Juist door de praktische tips, onderbouwd met veel kennis van zaken is het gelukt. Wat in het begin onmogelijk leek en ik voor mijn gevoel kunstmatig toepaste, werd een nieuwe gewoonte. Ik deelde mijn dag anders in. Werk was klaar op een bepaalde tijd. De werkdag sloot ik af, daarna ging ik even een wandeling maken en de avond besteedde ik aan andere zaken. Toen het slapen eenmaal beter ging kon ik de andere handreikingen toepassen.

Tijdens de wandeling, stopten we soms om bijvoorbeeld even in een denkbeeldige cirkel van verantwoordelijkheid te stappen of om doelen en valkuilen zichtbaar te maken. Dit beleven voegde zeker iets toe.

Daarnaast is misschien wel de grootste kracht van Roberto: de oprechte interesse in de cliënt. Het zijn geen vlotte praatjes, er wordt echt geluisterd en meegedacht. Dat is voelbaar en zorgt ervoor dat je vertrouwen krijgt en je open durft te stellen.

Op dit moment werk ik nog steeds vijf dagen. Met veel plezier. Ik ben veel meer ontspannen. Natuurlijk heb ik nog wel eens een slechte nacht en val ik in een oude gewoonte. Het grote verschil is: Ik merk het meteen, waardoor ik juist kan handelen.

Iris R.

Onderwijzeres, Hoorn

Je bent er bijna!

 

Waar mag ik de checklist naartoe sturen?

Je hebt je ingeschreven voor de checklist. Je ontvangt deze per mail. Dus check je inbox en ook je 'ongewenste mail' folder. Succes!

Je bent er bijna!

 

Waar mag ik de checklist naartoe sturen?

Je hebt je ingeschreven voor de checklist. Je ontvangt deze per mail. Dus check je inbox en ook je 'ongewenste mail' folder. Succes!

Je bent er bijna!

 

Waar mag ik de checklist naartoe sturen?

Je hebt je ingeschreven voor de checklist. Je ontvangt deze per mail. Dus check je inbox en ook je 'ongewenste mail' folder. Succes!

Je bent er bijna!

 

Waar mag ik de checklist naartoe sturen?

Je hebt je ingeschreven voor de checklist. Je ontvangt deze per mail. Dus check je inbox en ook je 'ongewenste mail' folder. Succes!