Selecteer een pagina

Over mij

Lees mijn verhaal

Mijn verhaal

van manager met burn-out naar succesvol stresscoach

Even voorstellen: Ik ben Roberto Gutierrez. Stresscoach en eigenaar van Conciencia Coaching.

Het is mijn passie om mensen verder te helpen, zodat ze hun doelen realiseren, dat ze gaan doen waar ze gelukkig van worden en daar energie van krijgen.

Ik vind het geweldig wanneer ik met iemand samenwerk die een transformatie doormaakt van gestrest naar ontspannen met meer innerlijke rust.

Carrière en burn-out

Na mijn HBO opleiding Commerciële Economie kwam ik in mijn eerste leidinggevende functie terecht. Daarna heb ik nog jarenlang gewerkt als manager bij diverse internationale commerciële bedrijven.

De werkdruk was hoog en structureel overwerken vond ik toen ‘normaal’. Ondanks alle toenemende stressklachten bleef ik maar doorgaan. Ik negeerde alle signalen. Ik dacht dat er niets aan te doen was en zei tegen mezelf ‘niet zo zeuren, dit hoort gewoon bij mijn werk en het leven’. Waarschijnlijk klinkt dat hééél herkenbaar. Maar op een bepaald moment rende ik mijzelf totaal voorbij en kwam ik in een burn-out terecht.

Kiezen voor eigen geluk

Tijdens mijn herstel leerde ik onder andere mijn valkuilen herkennen en hoe daar uit te blijven. Maar ook welke persoonlijke kwaliteiten ik beter kon inzetten. Toen besefte ik mij dat een managementfunctie mij niet meer gelukkig maakte. Ik koos voor mijn eigen geluk en nam de regie over mijn leven. Dus nam ik een moedig besluit: ik stopte met mijn vaste baan en ging onderzoeken wat ik ‘echt’ wilde en bij mij paste.

Waarom ik ben gaan coachen

Mijn passie om anderen verder te helpen wilde ik combineren met mijn eigen ervaringen met stress en burn-out.
Daarnaast verbaast(e) het mij dat er ondanks alle media aandacht, er nog steeds zoveel mensen zich jaarlijks melden met een burn-out. Dat komt in mijn ogen onder andere door het taboe dat er heerst op dit onderwerp. Vooral bij bedrijven. En daar wil ik verandering in aanbrengen. Daarom is mijn missie: het bedrijfsleven in Nederland stress en burn-out vrij krijgen. Ambitieus maar o zo nodig.

Coachopleidingen

Het volgen van de coaching-opleiding ‘Stresscounselor‘ bij Sonnevelt Opleidingen, was op dat moment na mijn burn-out herstel een voor de hand liggende keuze. Ik had proefcliënten die zijn gebleven en betalende cliënten zijn geworden. Dat gaf me veel zelfvertrouwen en nam een tweede moedig besluit: ik zelfstandig Stresscoach. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in Mental Coaching en Life Coaching.

Na een leerzame periode vol bewustwording en persoonlijke groei heb ik durven kiezen voor mijn eigen geluk en help ik succesvol anderen met het beter leren omgaan met stress.

Redenen om met mij samen te werken

Resultaat gericht
Door te focussen op de kern, bestrijd ik niet de symptomen maar pak ik de oorzaak aan.

 

Ervaringsdeskundig
 Ik kan me perfect inleven in jouw situatie door mijn eigen ervaring met burn-out en werkdruk in het bedrijfsleven

 

Geen wachtlijst
We kunnen snel een afspraak maken als jij er klaar voor bent om aan de slag te gaan

 

Wat mijn clienten zeggen

‘Meer energie en een positiever zelfbeeld

Ik heb Roberto leren kennen als een deskundige en zeer betrokken coach. Door zijn methode weet ik nu mijn valkuilen en weet ik hoe ik ze moet vermijden. Tevens weet ik ook mijn sterke punten en op welke wijze ik deze beter tot hun recht kan laten komen. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik nu het leven weer aankan. Mijn energie is terug en bovendien heb ik een positiever beeld van wie ik nu eigenlijk ben. E. Rosenthal

Hoofd Personeelsadministratie

Ik heb samengewerkt met o.a. de volgende bedrijven