Over mij - Conciencia Coaching
CCT logo 2023 2

‘Herstellen van burn-out klachten begint met rust en ontspanning vinden, het stellen van je grenzen en te kiezen voor jezelf ‘

– Roberto Gutierrez

Over mij

Mijn naam is Roberto Gutierrez. Als specialist in stress en burn-out coaching help ik mannen en vrouwen te effectief en blijvend te herstellen van burn-out klachten.

Zodat ze met meer ontspanning en innerlijke rust gaan genieten van hun leven.

De afgelopen 6 jaar kozen meer dan 500 mannen en vrouwen voor mijn methode.

Dat betekent dat ze werkten aan fysiek herstel, een positieve mindset voor mentale veerkracht, leren luisteren naar hun lichaam en gevoel en door grenzen leren te bewaken ontwikkelden ze gedrag waarmee ze telkens voor zichzelf blijven kiezen.

Zonder schuldgevoel.

En dat kun jij ook.

Van manager met burn-out

naar succesvolle stress en burn-out coach

Ik was niet altijd coach of trainer van beroep. Wel ben ik altijd gefascineerd geweest om anderen te motiveren en te helpen groeien. Jarenlang heb ik gewerkt als manager bij verschillende commerciële bedrijven.

Een ‘te groot verantwoordelijkheidsgevoel,’ ‘altijd alles goed willen doen’, ’anderen niet teleur willen stellen’ en ‘me schuldig voelen als ik voor mijzelf koos’.

Allemaal ingrediënten waarmee ik mijzelf steeds meer wegcijferde. Gecombineerd met het feit dat ik maar bleef doorgaan en geen pas op de plaats maakte, kwam ik begin 2014 zelf in een burn-out terecht kwam. Ik stelde de behoeften van het bedrijf waar ik voor werkte voor op. En cijferde daarmee mij zelf keihard weg.

‘Mijn grootste inzicht? Ik had mijzelf jarenlang weggecijferd en bewaakte mijn grenzen ontzettend slecht’

Geleerd te kiezen voor eigen geluk

Tijdens mijn herstel werd ik zelf gecoacht, leerde ik mijn grenzen te stellen, te herkennen en te bewaken. Maar vooral wat mijn kwaliteiten waren en wat IK wilde. Het besluit om niet terug te keren naar mijn ik oude was toen snel genomen.

Door mijn drijfveer om mensen te helpen groeien op persoonlijk vlak, gecombineerd met mijn eigen ervaring met burn-out, begon er bij mij een passie te groeien om anderen te helpen om beter met stress om te gaan.

Carriere switch

Omdat ik mij goed besefte dat het een grote valkuil is om vanuit ervaringsdeskundigheid een ander te gaan begeleiden begeleiden, besloot ik mij grondig te laten omscholen.

Bij Sonnevelt opleidingen, het opleidingsinstituut van Albert Sonnevelt, heb ik de opleidingen Stresscounselor en Mental Coaching gedaan. Vervolgens heb ik als assistent-trainer bij beide opleidingen geholpen om andere coaches op te leiden. Hier heb ik een grondige basis over stress en het coachvak in het algemeen geleerd.

Bij het grootste netwerk van stresscoaches in Nederland(waar ik bij ben aangesloten), heb ik interne opleidingen tot ‘burn-coach’ en ‘burn-out preventie trainer’ gevolgd. Mijn specialistische kennis over begeleiding bij en het voorkomen van een burn-out heb ik hier verder verdiept. Het voordeel voor jou als klant is dat ik altijd beschik over de nieuwste kennis en methoden om jou het beste te helpen.

Daarnaast heb ik bij het CSR-centrum (de koploper qua methodiek op het gebied van stress en burn-out coaching) me verder gespecialiseerd in hun wetenschappelijk effectief bewezen methodiek. In onze samenwerking betekent dit dat wij altijd eerst gaan werken fysiek herstel (beweging, ontspanning en voeding) zodat jouw energiebalans verbetert en je stressklachten.

Jaarlijks blijf ik mijzelf bijscholen om up to date te blijven.

Succesvolle samenwerkingen

In de afgelopen 6 jaren kozen meer dan 500 mannen en vrouwen voor mijn coaching en training.

Daarnaast heb ik voor grote organisaties workshops en trainingen verzorgd waarmee zij succesvol wisten te helpen voorkomen dat hun medewerkers uitvielen met burn-out klachten.

Enkele opdrachtgevers:

Dit brengt mij bij jou

Je bent hier niet voor niets
In de afgelopen jaren hoor ik veel frustratie over coaching. Het is niet concreet en praktisch genoeg. De doelen zijn niet meetbaar en er is geen garantie dat het werkt. Persoonlijk vind ik dat best gek en durf daar best een paar bijdehante beloftes in te doen.

Op de volgende 5 punten ben ik super onderscheidend:

Jouw resultaten op een rij

Zullen we kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 24 uur telefonisch contact met je op.

Je bent er bijna!

Waar mag ik de checklist naartoe sturen?
Conciencia Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders