De werkwijze

Praktische coaching

Praktisch werken aan jezelf en jouw concrete doelen. Volgens gestructureerde stress-interventies en burn-out protocollen. Zodat je weerbaar wordt en met vertrouwen gaat kiezen voor je gezondheid.

Bewegen in de natuur

De sessies vinden altijd plaats in de buitenlucht. Wetenschappelijk bewezen: beweging en natuur hebben een remmend effect op stress en een positief effect op je brein en lichaam.

Principes uit het salsa-dansen

We gaan niet dansen. Maar we gebruiken wel lichaam-gerichte oefeningen uit trainingen van het salsa-dansen. Deze principes zijn bijzonder effectief voor het werken aan ‘de regie over jezelf en je leven houden’, effectief communiceren van grenzen, jouw zelfvertrouwen en het loslaten van perfectionisme.

 

Hier ga jij aan werken

We werken aan 1 overkoepelend eindresultaat: 
zorgen dat je een een burn-out voorkomt

Om dit te bereiken werken we stap voor stap aan het volgende:

 

  • Omgaan met stress. Herkenning van signalen, oorzaken en op een effectieve manier leren omgaan met spanning
  • Fysieke veerkracht. Juiste voeding, voldoende beweging, en herstelmomenten zorgen voor energie en weerbaarheid tegen stress.
  • Mentale veerkracht. Leren omgaan met stress-verhogende gedachten en je emoties en werken aan en positieve mindset.
  • Gedrag en vaardigheden ontwikkelen waarmee je je valkuilen ombuigt en vanuit je kwaliteiten blijft handelen
  • Werk-prive balans.  Met vertrouwen blijven kiezen voor jezelf 

Het coachtraject ziet er als volgt uit

Starten – een krachtig begin is het halve werk

Als eerste plannen  we na telefonisch contact een kennismakingsgesprek. Als er een klik is volgt er een grondige intake zodat je we een goede blauwdruk krijgen van je huidige situatie en stellen we 3 superconcrete doelen vast die je 100% gaat behalen.

Accepteren –  Bewustworden, loslaten en ontspannen

In deze fase focussen we op ontspanning en innerlijke rust. Je gaat bewust worden van je gedragspatronen en oorzaken van stress. Tenslotte merk je dat je meer kunt relativeren en ‘loslaten’.

Leren – Kiezen voor effectief gedrag

Je gaat aan de slag met de vaardigheden die nodig zijn om jouw 3 concrete doelen te behalen. We maken je persoonlijke valkuilen inzichtelijk en we kijken hoe je deze in de toekomst kunt herkennen en vermijden.

Stappen zetten – naar een veerkrachtige toekomst

Je gaat keuzes maken die ervoor zorgen dat je jezelf centraal stelt. Je leert hoe je bewaakt wat er voor jou echt belangrijk is en hoe je je grenzen stelt, herkent en aangeeft. Je zelfvertrouwen neemt toe.

Actief het geleerde in de praktijk toepassen

De focus ligt in deze laatste fase op borging en voorkomen van terugval. Doordat je helder actieplan hebt weet je precies wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je stressklachten en burn-out in de toekomst kunt voorkomen.

Zet de eerste stap en kies voor jezelf

Neem contact op

Binnen 24 uur reageer ik op je bericht en maken we kennis.

Plan een intakegesprek

In dit gratis en vrijblijvend gesprek bepalen we jouw concrete doelen

Start met het traject

We stellen het stappenplan op met jouw doelen en gaan van start


‘Zoveel meer rust’
Er was bij mij net burn-out geconstateerd toen ben ik met Roberto gaan praten.

Ik heb het gehele burn-outproces met hem doorlopen. Roberto stelt op een geïnteresseerde en rustige manier vragen en blijft vragen totdat jezelf inzicht krijgt in je eigen gevoelens, gedrag en gedachten. Ik heb nog nooit zoveel over mijzelf geleerd als in het afgelopen jaar! Op dit moment durf ik o.a. mijn grenzen zowel op sociaal als op professioneel vlak veel beter aan te geven. Dat geeft mij zoveel rust. mede dankzij Roberto.

N. Bouwer

Almere

‘Ware eye-openers en praktisch inzetbaar’

Ik had last van veel stress en de balans tussen werk en privé was weg en ik had forse lichamelijke klachten. Ik ben op zoek gegaan naar een stresscoach in Almere en kwam op de website van Roberto.

In het traject ‘vielen de kwartjes’ niet naar beneden, ze donderden naar beneden. En ik kon het geleerde meteen praktisch inzetten. Nu ervaar ik meer innerlijke rust heb een betere gezondheid en sta met meer energie in het leven.

J.Hijstech

Zorgtherapeute

Neem direct contact op