CCT logo 2023 2

Aanpak coaching

100% resultaatgarantie.

Doel toch niet behaald? Dan kosteloos door.

Waarom klassieke therapie niet werkt bij chronische stress

Psychologen werken aan chronische stress door vooral te praten over oorzaken en oplossingen. Inmiddels is bekend dat dit niet de eerste stap is die je moet zetten. Je hebt nog te weinig energie en teveel stress, waardoor je hoofd (om specifiek te zijn je prefrontale cortex) letterlijk minder goed werkt. Dit verklaart ook meteen waarom het voelt alsof je hoofd vol watten zit.

Welke wetenschappelijk bewezen stap je dan wél als eerste moet zetten? Fysiek herstel. Pas daarna gaan we met je hoofd aan de slag. Hoe we dat doen, vertel ik je straks.

De nieuwste wetenschappelijke inzichten

Het CSR-stresscentrum is in Nederland koploper in het toepassen van de laatste wetenschappelijke inzichten op gebied van chronische stress, burn-out en het herstel daarvan.

Als gecertificeerd CSR-coach weet ik door mijn scholing bij het CSR-stresscentrum en na het coachen en trainen van 400 mannen en vrouwen (waaronder veel zzp’ers en ondernemers) hoe ik deze wetenschappelijke aanpak superconcreet toe kan passen op jouw unieke situatie. Ook als je zo vast zit in je situatie dat je zelf geen mogelijkheden meer ziet.

De heilige drie-eenheid die wél zorgt voor herstel

CSR staat voor Chronic Stress Reversal. Het omkeren van chronische stress dus.

In 3 stappen zorgen we samen voor fysiek herstel, mentale veerkracht en het leren voelen van grenzen. Voor meer energie en balans in je leven.

1. Fysiek herstel: samen maken we je lijf weer fit

Bij chronische stress is je zenuwstelsel overprikkeld. Daardoor kom je niet meer tot rust. Maar het kan nog erger: want waarschijnlijk is ook je hormoonhuishouding uit balans. Teveel stresshormonen cortisol en adrenaline. En juist te weinig serotonine, endorfine, en andere ‘gelukshormonen’, waardoor je niet meer kunt genieten.

Zo pakken we dit samen aan:

– Ik help je beter te ontspannen. We brengen je energiegevers en energievreters in kaart. Je leert hoe je grenzen aangeeft en je energie doseert. Zodat je aan het einde van de dag niet langer uitgeput bent, maar tevreden en voldaan je bed induikt.

– Ik help je meer te bewegen. Zodat je stresshormonen afbreekt en gelukshormonen aanmaakt.

– Ik help je gezonder te eten. Je leert welke voeding funest is voor je energie, en welke voeding je darmflora en hormoonhuishouding juist herstellen, zodat je je eerder weer energiek voelt.

2. Mentale veerkracht: samen maken we je mindset ijzersterk

Voor zzp’ers en ondernemers geldt: het werk is nooit af en gaat ook na 18.00 door. Fysiek of in je hoofd. Daarom werken we aan mentale weerbaarheid: ook onder druk gezonde keuzes maken.

– Je krijgt inzicht in de echte oorzaken en aanleidingen voor je stress.

– Je leert hoe je negatieve gedachten en emoties slim aan kunt pakken.

– Je leert hoe je balans aanbrengt in werk-privé. Hoe je dus ondanks de verantwoordelijkheid van een bedrijf tóch tijd voor jezelf kunt nemen. Zodat je kunt ontspannen en genieten, zonder dat je bedrijf vastloopt.

– Je leert hoe je je ‘energie-bankrekening’ kunt managen: je pleegt niet langer roofbouw, maar leert hoe je qua energie steeds in de plus kunt blijven staan.

3. Grenzen aanvoelen: samen versterken we de verbinding tussen je hoofd en je lijf

De meeste mensen met chronische stress zijn de verbinding kwijtgeraakt tussen hoofd en lijf. Je lijf zond echt wel die eerste noodsignalen uit dat een situatie niet ok was voor je. Dat je te veel hooi op je vork nam.

Of dat je behoefte had aan een weekeind voor jezelf in plaats van doorknallen voor de business. Door die signalen structureel te negeren, leef je op wilskracht en met veel te weinig voldoening en plezier in je leven.

Wat je verder nog meer mag verwachten

Persoonlijke aanpak

Als we met elkaar gaan werken, luister ik eerst goed naar je verhaal. Ik kijk open naar wie je bent. En bepaal aan de hand van jouw uitdagingen, jouw persoonlijkheid en jouw doelstellingen welke oefening, aanpak, volgorde van aanpak of aandachtspunten bij jou het meest effectief zijn.

Natuurlijk zijn er vaste elementen die altijd een plek krijgen in mijn coaching. Maar je krijgt bij mij geen strak stappenplan waar jij je aan moet conformeren, en waar je alleen maar gefrustreerd door raakt. Het werkt juist andersom: jij en jouw doelen staat centraal. Ik pas mijn aanpak daarop aan, en maak voor jou een traject op maat.

Dat daardoor wél haalbaar is. En dus werkt. 

Sessies in de natuur

Natuur werkt bewezen stressverlagend, wandelen is goed voor je lijf en geest, en het praat een stuk vrijer dan in een muffe gesprekskamer. Daarom houden we onze sessies in de natuur. We trekken er lekker op uit in het bos, in een park of ergens anders in het groen.

Geen losse sessies

Goed om te weten: ik lever geen losse sessies (“Ik heb maar 1 vraag”, “Ik wil alleen maar een paar tips van je”, “Ik pak het na 1 sessie zelf wel op”), en werk alleen met trajecten.

Omdat duurzaam herstel van chronische stress een zorgvuldige aanpak nodig heeft, en het nooit 1 losstaande oorzaak heeft die je los in 1 sessie kunt aanpakken.

Resultaatgarantie

Doelen toch niet behaald, dan kosteloos door

Ik durf je een 100% resultaatgarantie te geven.

Waarom?

Omdat mijn aanpak wetenschappelijk is bewezen. En dus échte resultaten oplevert.
Omdat ik alleen met trajecten werk. Geen quick fix dus, maar een diepgaande transformatie van je gezondheid, houding en gedrag.
Omdat ik inmiddels meer dan 400 mannen en vrouwen blijvend naar meer energie heb gecoacht. En dus alle excuses en obstakels al heb gezien, gehoord en heb overwonnen met mijn cliënten.

Heb je je gehouden aan de adviezen en richtlijnen uit ons traject samen, en heb je je doelen toch niet behaald? Dan mag je door op mijn kosten.

Net zolang tot je je je doelen wél hebt behaald.

Je bent er bijna!

Waar mag ik de checklist naartoe sturen?
Conciencia Coaching draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches